Wednesday, October 6, 2010

proram tintec'10 - pontian

          hari ni nak citer sikit 1 pgalaman yg sgt brhrga and aq sntiasa brharap dpt join program cmni lg..matlamat program ni nk memajukan industri prtanian dlm negara ni di samping menambahkan pendapatan pengusaha tani ni sekaligus mngurangkan pmbuangan agricultural by-product..tahun ni,pontian trpilih sbb kat situ mmg trkenal dgn pngeluaran nanas scara bsar2an..thn lpas,wat kat sg. besar,selangor tp bersumberkan tnman padi..dgn krjasama researchers from UTM n brisan kpimpinan K10,program ni dilaksanakan pd feb'10 dan disertakan dgn mcm2 kursus untuk pnduduk kmpg kat situ..contohnya, wat baja dari bhn buangan nanas,wat tepung dr empulur,wat kertas dari daun nanas..sume 2 hasil kajian UTM..
--------------------------------------------------------------------

         mayb ad yg trtanya2 cne aq leh join program ni padahal aq bkn bdk thn 1 n bkn bdk ngneering( almost participant adalah thn 1 n amik ngineering)..so, jawapanya adalah kerana cik abg sy adalah timbalan pngarah program..jadi,disebabkan xnk brjauhan dgn ,dia msukkan nme aq skali..hehhee..at first,aq bhagian penajaan, tp sbb my syg nk selamatkan his baby ni,dia msukkan unit kursus..time ni aq dpt blaja bnyk bnda..sgt best dpt ilmu baru..
----------------------------------------------------------
         kat sne tiap peserta dibahagikan kpd bbrapa rmh...so,jd ank agkat la..penempatan ank2 agkt ni ditentukan oleh para MT trmasukla abg aq ni..so,dia mmg crikan rmh y selesa n lg 2 org peserta y boleh ngam dgn aq..caring kan abg sy ni??hehehe..aq dok dgn fairuz, n bella..dorg sume thn 1 tp sbaya aq,so,mmg kamcengla..ayh agkat ktorg adalah imam kat c2..at 1st,ktorg mmg cuak..maklumlah,jd ank imam,mmg kna brlakon sopan la..mak pulak sgt2 pnyayang..aq suka gler teh lemon dia..n msakan dia.mmg sdp..rpenye,ayh ktorg ni sgt2 sempoi,org kt c2 pn pgil dia 'imam rock'..hehehe..


---------------------------------------------------------------

         program ni mngenalkan aq dgn kwn2 y sgt best..evn br knal jap,tp rse cm 1 fmily..dorg xsme dgn kwn2 len y slalu aq jmp..bkn kwn2 aq xbest,best je..jgnla slh fhm..hehe..myb dorg engnrg, so jns hati kering cam aq gak..so,jd sekaki la..heheh..aq knal ikin, fairuz, bella,dayah, timah, yana, mizan, akmal sarpon, rahim, ayie, yeop n sume y join program 2..aq xpenah rse kuatnya ukhuwah camni skali..smpai skang ktorg mesra evn dh jrg jmp..time rya baru2 ni pn ktorg knvoi rmai2 g rmh mak ayh agkat,7 rmh melantak mkn smp nek kembung perut..huhu..( 2 citer len plak)
---------------------------------------------------------------------

          aq nk upload gmbr2 time tintec,nk tunjuk kat follower aq( kalo ada la..hahahha) tp malangnyer, gmbr2 tu sume diformatkan oleh abg syg aq ni scara xsgaja..y msih brbaki dlm simpanan laptop aq hnyelah video time practice tok mlm bakat..evn xsedap mne..tp aq suka vdeo ni sbb aq n my syg dueting tgether..hehehe..cayalah syg!!! hehe..nnti kalo aq dpt gmbr2 time tintec,aq xkan teragak2 nk upload lg semata-mata untuk kpuasan aq..heheh..

 
time ikhtiar hidup- fairuz,dayah n mizan

kedai kek taman molek- tmpt ktorg dpt RM50 sbb potong kotak2 jadikan bekas

aq,fairuz n bella bersama abah..

pasangan kekasih.. yeop dan ikin..so sweet..

abg MT saya..hehehe..sayang kat awak tau..

booth hasil kajian bdasarkan daun nanas-kertas nanas..

contoh bunga y digubah dpd kertas nanas n mcm2 lagi..

kursus membuat manisan dpd unsur nanas..

penduduk kampung y mnjayakan kursus dlm program tintec'10

xingatla sape dia ni..tp ni la y merasmikan n program ktorg ni msuk paper..gler gempak!!

aq n my abg punyer gitar..konon reti men...semasa wat prsediaan tok mlm bakat..

si gadis serba hitam y dok jge booth..hehehe..

one of my fren..fatin liyana..dia suka gler hello kitty-so cute..

abah n mak angkat and ank2 gadisnya yg ayu..
(rozaidah,bella, n fairuz)-love u guys..



thats all from this sweet moment..something that need to be written n to be shared with..
hope u'll enjoy!!

1 comment:

  1. ---> http://sgnaga.blogspot.com/2010/02/tintec-pontian-2010.html

    ReplyDelete