Wednesday, December 7, 2011

Happy Engagement Xarief n Xara (3rd December 2011)

assalamualaikum..


      post terakhir mse bulan 5 y lpas mnceritakan tentang  'Law of Attraction'.. n after 7 months, i'm back again!! dlm mse 7 bln ni mcm2 brlaku..pahit..manis..suka..duka..semuanya ada..namun, kembali kpd tjuk utama pd hri ni, aq br j mlangsungkan majlis pertunangan bersama tunang yang tersayang, Akmal Arif Mohd Salleh, pd hr sabtu y lpas, 3/12/2011. hari ni gnap 5 hari aq berstatus sbg 'tunang org'...majlis diraikan dgn meriah dpd sedara mara dua2 blah phak, jiran2 dan juga sahabat handai.. tq mira, mirra zac n intan..agk sdh sbb classmates xdpt dtg sbb trikh tu clash dgn fiqh seminar y aq pn prlu attend.. tp nk wat cne kn, dua2 event tu mmg xleh awalkan or postpone.


     ptg tu jgak  slps sume tetamu balik, aq terus tukar outfit n tlg bsuh periuk kt dpur tu...setel sume tu, trus bersiap2 n bergegas g Melaka Central..Alhamdulillah, rezeki masih ad..smp2 j kt kaunter KKKL Express, tket k JB byk lg..so, 5.30 ptg aq trus blayar balik untuk mnghadiri Fiqh Seminar bg mmbntgkan paperwork..agk klam kabut jgk..dgn xprepare..tp aq tawakkal tu alallah..moga sumenye bjalan lncr..Alahmdulillah..sumenye dpermudahkan Allah.

    kembali kpd kisah kami..blog ni aq namakan 'my immortal'.. sbb dlm blog ni aq ceritakan ksh cinta kami bdua y pnuh dugaan dn cabaran..kisah dan memori y akn kekal selama-lamanya dlm diari hidup kami...Alhamdulillah..hari ni kami dah upgrade status hbgn ni dr 'in relationship' to 'engaged'..one step closer to marriage...dugaan pnuh ranjau spnjg perkenalan kami hanya diumpamakan sebagai viagra y mkin mnyemarakkan cinta ini dan mematangkan jiwa, fikiran dn hbgn kami..sememangnya tiap dugaan itu ad hikmahnya..itu janji Allah..kami sedar ikatan ini msh muda dan msh byk pgalaman hdup y blum kami lalui lg..kami tahu btunang lama tu sesuatu y krg elok, tp tu khndak org tua, jd kami hormati kptsan itu sbb mak ayh sudi menerima pinangan Akmal..xpe..slow2 dlu..lme2 dptla tu..hehehe..

      aq suka mengingat kmbali  ksh prkenalan kami 2 thn y lpas..(almost 2thn-21/12 ni gnap la 2thn).. sje nk cter evn segan sbb aq j y bce nnt...hehehe..ingatan da la xkuat mne, so, kna tulis..nnt lpe blk..huhuhu..hmm..skang ni ble sembang blk bab prkenalan dlu2, barula kami sedar y first sight mse tu, mmg dua2 rse ad chemistry..tu normal la kan?? tapi y pliknye..at first aq pndg dia dlu, mse tu xpenah ckp evn spatah pn, aq dpt rse y kami bkn stakat tu je..leh rse ad smthng y akn tgu kami nnt..really special..cm telepathic ckit la..tp aq nafikan sbb at 1st tgk dia ni, mmg bkn taste aq la based on appearance dia at that time..so,aq diamkan hal ni smp aq da tunang..aq pk aq sorg je..rpenye dia pn sme.. br smalam sumenye terbongkar...hmm..tu la nmenye jodoh y diilhamkan Allah..

     so, mggu tu aq sgt2 hepi..n aq doakan diri kami moga dpt lbh bersabar dan dapat matangkan lg dri, hbgn n mkin dkatkan dr pada Allah..sbg prsediaan untuk brkeluarga nnt..akhir kata, nasihat aq kepada pembaca (kalau adala kan..hahahaha) n pd dr sndr..
1) sentiasa positif dgn pilihan y kita dah wat
2) apabila hbgn kita mkin serius, pwatakan kita juga haruslah seiring.. give n take dlm hbgn..
3) kunci utama kejayaan sesuatu hbgn slpas jodoh dan takdir dr Allah adalah.. BERSABAR....

di sini aq selitkan sekali detik2 bahagia kami dlm bntuk gmbr2..bnyk lg gmbr2 dlm fb kami..Xara Xinnirah n Akmal Xarief..have fun!!

tersarungnya cincin tunang dan risik pd dua2 jari manisku..Alhamdulillah..

bersama sahabatku mira..tq sudi datang..



saat bahagia dan gementar y xkan ku lupakan

perbincangan dua belah pihak..

bergambar bersama2 kelurga tunangku..

hantaran dpd pihak prmpuan

hantaran dpd si dia..

dirimu..sahabatku..kekasihku..tunangku..
sahabt dr sekolah rndah..intan n mira..thnx korg..

moment of togetherness..forever n always..happy engagement xarief n xara.. 
video