Wednesday, December 7, 2011

Happy Engagement Xarief n Xara (3rd December 2011)

assalamualaikum..


      post terakhir mse bulan 5 y lpas mnceritakan tentang  'Law of Attraction'.. n after 7 months, i'm back again!! dlm mse 7 bln ni mcm2 brlaku..pahit..manis..suka..duka..semuanya ada..namun, kembali kpd tjuk utama pd hri ni, aq br j mlangsungkan majlis pertunangan bersama tunang yang tersayang, Akmal Arif Mohd Salleh, pd hr sabtu y lpas, 3/12/2011. hari ni gnap 5 hari aq berstatus sbg 'tunang org'...majlis diraikan dgn meriah dpd sedara mara dua2 blah phak, jiran2 dan juga sahabat handai.. tq mira, mirra zac n intan..agk sdh sbb classmates xdpt dtg sbb trikh tu clash dgn fiqh seminar y aq pn prlu attend.. tp nk wat cne kn, dua2 event tu mmg xleh awalkan or postpone.


     ptg tu jgak  slps sume tetamu balik, aq terus tukar outfit n tlg bsuh periuk kt dpur tu...setel sume tu, trus bersiap2 n bergegas g Melaka Central..Alhamdulillah, rezeki masih ad..smp2 j kt kaunter KKKL Express, tket k JB byk lg..so, 5.30 ptg aq trus blayar balik untuk mnghadiri Fiqh Seminar bg mmbntgkan paperwork..agk klam kabut jgk..dgn xprepare..tp aq tawakkal tu alallah..moga sumenye bjalan lncr..Alahmdulillah..sumenye dpermudahkan Allah.

    kembali kpd kisah kami..blog ni aq namakan 'my immortal'.. sbb dlm blog ni aq ceritakan ksh cinta kami bdua y pnuh dugaan dn cabaran..kisah dan memori y akn kekal selama-lamanya dlm diari hidup kami...Alhamdulillah..hari ni kami dah upgrade status hbgn ni dr 'in relationship' to 'engaged'..one step closer to marriage...dugaan pnuh ranjau spnjg perkenalan kami hanya diumpamakan sebagai viagra y mkin mnyemarakkan cinta ini dan mematangkan jiwa, fikiran dn hbgn kami..sememangnya tiap dugaan itu ad hikmahnya..itu janji Allah..kami sedar ikatan ini msh muda dan msh byk pgalaman hdup y blum kami lalui lg..kami tahu btunang lama tu sesuatu y krg elok, tp tu khndak org tua, jd kami hormati kptsan itu sbb mak ayh sudi menerima pinangan Akmal..xpe..slow2 dlu..lme2 dptla tu..hehehe..

      aq suka mengingat kmbali  ksh prkenalan kami 2 thn y lpas..(almost 2thn-21/12 ni gnap la 2thn).. sje nk cter evn segan sbb aq j y bce nnt...hehehe..ingatan da la xkuat mne, so, kna tulis..nnt lpe blk..huhuhu..hmm..skang ni ble sembang blk bab prkenalan dlu2, barula kami sedar y first sight mse tu, mmg dua2 rse ad chemistry..tu normal la kan?? tapi y pliknye..at first aq pndg dia dlu, mse tu xpenah ckp evn spatah pn, aq dpt rse y kami bkn stakat tu je..leh rse ad smthng y akn tgu kami nnt..really special..cm telepathic ckit la..tp aq nafikan sbb at 1st tgk dia ni, mmg bkn taste aq la based on appearance dia at that time..so,aq diamkan hal ni smp aq da tunang..aq pk aq sorg je..rpenye dia pn sme.. br smalam sumenye terbongkar...hmm..tu la nmenye jodoh y diilhamkan Allah..

     so, mggu tu aq sgt2 hepi..n aq doakan diri kami moga dpt lbh bersabar dan dapat matangkan lg dri, hbgn n mkin dkatkan dr pada Allah..sbg prsediaan untuk brkeluarga nnt..akhir kata, nasihat aq kepada pembaca (kalau adala kan..hahahaha) n pd dr sndr..
1) sentiasa positif dgn pilihan y kita dah wat
2) apabila hbgn kita mkin serius, pwatakan kita juga haruslah seiring.. give n take dlm hbgn..
3) kunci utama kejayaan sesuatu hbgn slpas jodoh dan takdir dr Allah adalah.. BERSABAR....

di sini aq selitkan sekali detik2 bahagia kami dlm bntuk gmbr2..bnyk lg gmbr2 dlm fb kami..Xara Xinnirah n Akmal Xarief..have fun!!

tersarungnya cincin tunang dan risik pd dua2 jari manisku..Alhamdulillah..

bersama sahabatku mira..tq sudi datang..



saat bahagia dan gementar y xkan ku lupakan

perbincangan dua belah pihak..

bergambar bersama2 kelurga tunangku..

hantaran dpd pihak prmpuan

hantaran dpd si dia..

dirimu..sahabatku..kekasihku..tunangku..
sahabt dr sekolah rndah..intan n mira..thnx korg..

moment of togetherness..forever n always..happy engagement xarief n xara.. 
video

Sunday, May 8, 2011

LAW OF ATTRACTION

ape sbnrnye law of attraction?? ni bkn law cm dlm drama HIMYM..tp brkaitan bagaimana kita menguasai  minda untuk mndapatkan ape2 y kita nak..sama ada y buruk ataupn y baik..tp kalo blh, mntak la y baik..br Allah sng makbulkan..dr miskin leh jd kaya..dr jahat blh jd baik..dr impossible, jd possible..

cnthnye, pnah x korg g pape kursus, ad part soh kita brg ats 2 kerusi y cme tampung kepala n kaki kita..n pastu ad org len dr ats bdn kita..ble sy tgk sndr, mmg agk mustahil..tp perasan x, sblm 2 kita dsuruh tnangkan dr..pk dlm kpala y kita xkn sakit wat adegan 2..n bygkan mmg ad org brdiri ats bdn kita..dn akhirnye, pserta kursus 2 dpt wat dgn jayanya tnpe rse skt..ok,xyahla wat bnda ekstrim cmni tok bktikan law ni..sy bg cnth y plg sng nmpk bgaimana kita mmpu mnguasai minda kita..korg slalu x menang cabutan bertuah??kalo sy, mmg xpenah dpt lgsg..hahaha..tp bdasarkan crita ni, mgkn pasni sy nk cbe gak..waktu 2 ad family day n ayh kwn sy ni g bli nmbr tok cbutan brtuah ni..dia bli 6 tiket..dia ckp kt kwn sy, "along, no ni..y ni, no ni gak confirm dpt"..at the end, mmg btul dpt..bkn stakat 1..6 ham,per dia dpt dr 6 tiket 2..sy dgr,tercengang kot..pergh, hebat btol mind set ayh kwn sy ni..so, sy wat ksimpulan bhawa law ni brteraskan positive thinking..dan keyakinan..

maybe nme law ni cm gempak sgt tp sbnrnye kita dh penah wat bnda ni cme kita xsedar..cnthnye, "aq berazam dpt 4 flat sem ni"..niat dh elok dh, tp kalo kita stakat azam awl thn j, sifat positif 2 xckup kuat untuk dorong kita spaya berusaha kearah matlamat 2..law ni akn mmberi hasil jika kita sntiasa fikirkan tntg pe y kita nak..tiap2 hari kita kna bygkan kita brada dlm dunia 2..lme2, impian 2 akn jd knyataan..kwn sy rmai y apply law ni..ad y dh jadi kaya evn msh stdy..dia ckp, dia pk j dia dpt bnyk duit..sy dgr cm agk mngarut laa..xkn pk j dh leh kaya..tol x? 2la realitinye sbb ble kita asik sgt pk, Allah akn permudahkan pe y kita nak..sy penah dgr 1 tazkirah ni y mngatakan bahawa sesiapa y tdak brdoa pd Allah sesudah solatnye, dia seorang y sombong..cbe fikir knapa smp keluar ayt cm2??

1) sbb waktu slps solat 2 smmgnye waktu kita akan brdoa pd Allah. bg sorg mnusia biasa, kalo dia xdoa time ni, mmg time lain dia xde brdoa pd Allah..2 dr observation sy..
2) sbb Allah 2 lg syg hambanya y sntiasa ingat kt dia n sntiasa mntak prtolongan dia..lg kita ckp tiap2 hr pd Allah pe y kita nak, mkin mudahlah untuk Allah perkenankan..
3) kita dgelar sombong sbb Allah dh nk free2 bg kita pe y kita nak, tp kita refuse tok mntak..sbb 2 la dgelar sombong..

Islam sndr mnyuruh kita brsangka baik sntiasa..2 adlh positive thinking..bg sy, law ni mgkin diwar2kan oleh org bkn islam..tp ble kita renungkan blk isi2nye, semuanya berbalik pd isi2 d dlm agama islam 2 sndr..semuanya dtg dr kekuasaan Allah..walaupun takdir sdh dtentukan oleh Allah d Loh Mahfuz, tp xbermakna kita tdk prlu brusaha..manusia adlh sebaik2 kjadian, cme kita y xmnyedarinye..penguasaan mnda 2 adlh 1 prkara y bsar bg sy..kita blh ubah sesuatu mgikut pe y kita mahu..kita cme gne sbahagian shaja fungsi otak kita..bnyk lg tntg khebatan dr kita y msh blum terungkai..

anda semua blh search tajuk ni kat mne2 laman web..bnyk lg pnjelasan kat situ..dr setiap persepsi ad dnyatakan..nota ni cuma pndgn dr sy pada isu ini..d bawah, sy ad sertakan skali langkah2 bgaimana tok mgnakan Law of Attraction ini dgn jayanya..wallahu 'alam..


firstly ask yourself what do you want and list it...

then follow the step
1. decide what you want
2.believe you can have it
3.belive you deserve it
4.believe it's possible for you
5.then close your eyes everyday for several minutes and visualize having what you already want and feeling the feeling of already having them
6. come out of that and focus on what you're grateful fir already
7. really be enjoyed it
8. and then go into your day and release it to the universe
9. trust the universe will figure out how to manifest it

ni contoh
'money comes easily and frequently'
jgn pikir lagsung mcmne nk wat or dapat... just wat je step kt atas...

Thursday, April 14, 2011

kemunculan rock star

assalamualaikum semua..


ni 1st time tgk blog sndr after months xpost pape..kate ni diary, tp xtulis..cm xde pape j y significant brlaku dr bln 10 thn lpas..bnyk j y brlaku..tp nk menaip 2 malas dtambah traffic jam tok connect dgn internet ni..nk mngedit lg..leceh kot..


tjuk rock star, pe kaitan?? xde kaitan pe pun sbnrnye..saje nk tulis jek..tp ad kaitan la sikit..baru2 ni dmam n brsyukur sgt sbb dmam time nk blk rmh..sbb nnt balik rmh ad mak tlg jge..kasih syg n belaian seorg ibu tu mmg ubat bg sume sakit..walaupun xsembuh smp balik UTM ni, tp msh sgt hepi plus rndu sgt kt rmh..ok, brbalik pd kisah rock star, dsebabkan dmam 2, suara sy y lmak manis ni jadila cm rock ala-ala Ella gitu..kwn2 pn trkejut dgr suara..dh cm laki sikit pn ada..dlm hati, ni kalau aq bwk lagu search ni, blh meletup ni.. masuk hr ni dh ckp la  6 hari brsuara seksi..ada pk gak kalo kekal suara cmni cne ek?? hmm..xleh watpela..bakal husband, sila faham ea..hehehehe..


bru2 ni aq blk rmh sbb mak soh..nape mak soh?? ad org dtg merisik ke?? hahaha..xde mknenye..balik sbb nak kms blk baru den la..mak br belikan bedroom set untuk aq n abg, jdi kami disuruh balik untuk mengangkut brg2 n harta2 prsndirian kami dr bilik lama k blk baru..mmg sgt teruja dpt blk baru n bedroom set y baru..sbb ape?? sbb aq leh gne sorg2..aq kan sorg j puteri kat rmh 2..sumenye aq pnyer..xleh kongsi2..hehehe..kejam kan?? tp normal la tu..kat UTM lg aq dh brdebar2 sbb risau mak plh design y aq xbrkenan.. aq pn dh prepare muka redha kalo aq xske ble tgk nnt..tapi nak dikatakan ad chemistry antara taste aq n mak, aq brkenan sgt2..hepi seyh..thanx mak!!!! syg mak!!! cntik gler..bg aq la..spanjang 21 thn aq hdp ni, brula mrasa ad blk sndr..ad almari solek sndr..closet sndr..dlm 2 sume baju2 aq..evn blk 2 kecik j, tp aq ttp brsyukur sbb aq rse sgt hepi..sape nk bg wo..so, pasni, aq brtekad jge blk aq ni sebaik mgkin n berusaha nk lawakan dia.. blk j UTM aq dh try usha crik cadar kat Jusco untuk katil queen aq ni..hehehe..


bnyk bunyik la mulut aq ni..2 la nmenye prmpuan, mmg lumrah dia cmni, suka express prasaan..sbb 2 kaum Hawa ni unik..pnuh dgn kata2..mse 2 tgk cte Client List, dr movie 2, ad part gtau lelaki jatuh hati dgn matanya manakala perempuan jatuh hati dgn telinganya..mula2 dgr xfaham y pasal perempuan 2..tapi lpas 2 dia xplain, kalo nk pikat laki kita kna sntiasa cntik d mata dia..jg pnampilan dr sbb laki mmg suka tgk prmpuan cntik..bg prmpuan plak, nape dia jth cnta dgn telinganye? sbb prmpuan ni sgt sng cair dgn puji-pujian..cbe gtau, sape xske kna puji?? kalo wat statistik, ad la dlm 1-2 org dlm 100 tu..sdgkan Rasulullah SAW kita sndr suka memuji para isterinya biarpun kdg2 hanya untuk niat menegur..tgk, dh msuk motivasi lak ni..


ok la..kt bwh ni aq sertakan a few pics blk aq..i'm so hepi sbb my beloved one pn ske gak dgn plhn mak ni..bagusla cm2 kan..nnt jd blk kita gak..n once again, thanx mak ayah..kakak syg mak ayh sgt2..







dan skang tbe masenye anta balik ke prkampugan UTM..huhuhu..by2 my dear blk..miss u already..huhu..

Thursday, October 7, 2010

memori yg disingkap kembali - part 3


kisah kau dan aq bermula......


sambungan daripada part 2, sewaktu awal prkenalan kami..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

semasa prtama kali aq jmp si dia, aq masih lg bersama dgn ex-bf..mse 2, usia hbgn kami dah hmpir mnjangkau 2tahun..bg zaman remaja cam aq, usia hbgn 2 tahun 2 dh rse cm lme, knonnye dh rse cam ikatan 2 dah btul2 kukuh,dh btul2 rase kenal satu sama lain..mse 2 aq buta cinta..sampaikan aq salah menafsir apa itu kasih sayang dan cinta..mse 2 aq berpegang pada 1 prinsip, terima pasangan kita seadanya,terima segala baik dan buruk dia..aq akui, aq mmg btul2 ikt prinsip 2, aq cuba faham dia, cuba mengalah, cuba memahami..aq dah cuba segalanya..aq dah bg masa y agak lame,tp xde pape y brubah..aq fhm, aq pn xla sesempurna mana, kuat marah, merajuk..ala, standardla...nama pn perempuan..tapi bayangkan la kalo lelaki y brsifat cm2,perempuan y gler2 pnyabar pn xleh tahan weyh..panjang lak aq komen pasal ex-bf..cmne leh aq putus dgn ex, 2 cter len..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

now, aq smbg balik..after hbs english camp, aq anta gmbr2 kat dia..time 2 xde pape,bese2 jek..bermulanya proses mengenali dgn lbh rapat, bila aq mse 2 ad mslh dgn ex-bf..time 2 mmg dh diambang clash..mmg dah nazak time 2..aq xramai kwn y blh aq cter bnd2 melibatkan hati..time 2 aq nk sgt someone dgr kesedihan aq ni..dan entah camne, aq msg dia,--akmal, aq sdh la skang--niat aq cuma nk gtau jek..xde niat nak citer pn, lg pun,aq xkenal dia pn, nape aq nk cter lbh2 kan..tp tnpa disangka2,dia bukan setakat balas j msg aq, tpi trus kol..agak trkejut la..yela, selalunye,kwn baik kta sndr pn mls nk dgr masalah kita,apatah lg nk kol (y konfem melibatkan kredit)..dia tnye knapa ni? ok x?..aq y time 2 still antara caye xcye n trkejut sbb xcye punya pasal..aq trus ckp aq ok la..hehehebengong j aq ni kan..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
persahabatan ni semakin erat bila aq sedar dia ni ad character y sgt sesuai untuk jd kwn rapat aq..antaranya:
  • sangat sempoi, layan je pe benda merepek y aq wat (slalunye,sstgah laki xsuka pmpuan y xsopan cm aq ni, e.g dok kat mne2 kdai makan smbl bersila..hahaha..ape aq kesah..)
  • sama2 minat kat music (even genre y berbeza, dia rock metal, aq jiwang karat)
  • boleh mndengar masalah, and sgt penting, blh bg respon positif y dpt menenangkan aq,kiranya leh kongsi suka duka..
seronokla mngenali dia ni..layan je..aq kutuk dia, dia kutuk aq..hahaha..aq xkesah pun,sbb mmg same2 sempoi (time kawan2 la)..bila kuar same,dia bnyak citer pasal ex-gf dia n aq cter pasal bf aq (time 2 xclash lg)..dari situ aq knal kehidupan dia..aq kenal sape dia sebenarnye, sbb 2 dalam mse y singkat aq leh tau selok belok dlm diri dia 2..dan yang plg menarik spanjang dgr sjarah hidup dia, adalah bila dia cte camne dia treat sume pmpuan y dia syg (setelah aq compress sume bnd y dia cte n wat summary)..masa aq knal scara luaran dlu,aq tau dia ni cam qasha dlm lagenda budak setan..buktinya:
  • dia mngaku dia join persatuan (cam gangster gak la,tp xdela bunuh2)..penah terlibat dlm sesi pukul-memukul ni
  • pnah g kelab dgn kwn2 dia (tp aq salute dia sbb even dia g bnyk kali, tp dia xpenah lyn pmpuan kt situ, xde amik2 pil segala bnd haram 2..nape aq salute?? sbb sgt susah nk jmp org y dh trdedah kt tmpt cm2, kwn2 dia wat bnd 2 sume, tapi dia xjoin skali...kerana dia msih ad pndirian antara y betul or x)
  • bahasa dia pun mmg sgt 'sopan' la..hahahah.---harap maklum---
tapi apa y buruk di luar 2 xsemestinya buruk di dalam..

sape perempuan2 y dia sayang sgt2 2??
  • mama (time mama mabuk, dia nak tlg2 urutkan blkg, tp dia xsgup nak wat,n soh adk dia y pergi..xsgup tgk mama y dia syg cam2 n he end up nangis sorg2 kat blk air)
  • iqa - adk bongsu si dia (time iqa kecik,dia dh skola mnengah, dia la y bsuh lampin iqa,mandikan iqa n sume2 bnda..tp apa y lbh mngusik hti aq bila dia citer dia penah doa pd Allah, mintak Dia transfer sume rse sakit y iqa tanggung, bagi kat dia..time 2 iqa kerap nangis, sbb kembung..smp 1 thp,si dia dh xthn tgk adk dia mnangis sbb skit, 2 y dia doa cm2..dgn kuasa Allah, iqa dh xngs lg pas2 n sakit 2 diambi alih si dia..)
  • ex-gf - masa still couple (dia xpenah marah, xpenah berkira, n kalo dia syg kat sorg 2, means mmg sebetulnya syg..sgt pnyabar dgn kerenah makwe dia, n wat aq mkin kagum dgn dia..susah nak jmp laki y treat mkwe dia gler2 baik cam si dia ni..
-----------------------------------------------------------------------

ini sume antara bukti yg dia sbnrnye sgt penyayang..bnyk lagi y wat aq trtarik pd dia, antaranya,

  • kerajinan - dr segi belajar (dia lahir dgn masalah xdapat nk focus n mngakibatkan dia lmbt nak tgkap sesuatu n kna ulang bnyk kali br dpt..dlu, dia blh bce bila dh drjah 2..kwn2 len dh mngira dh..bila mama suruh amik daun kari kt dpn rmh, n dia akn bwk segala mcm jenis daun y ad kt dpn rmh sbb dia xingat y mne 1-even dh bnyk kali amik-..n bila nk stdy,kna ingat rumus y bnyak, n dia akn salin rumus 2 berulang2 kali smp brhelai2 krtas hbs smp dia ingat, padahal kwn2 dia tgk sekali dua rumus 2,dh blh ingat..)
  • kerajinan - dr segi living skills ( disebabkan dia sulung, mama n ayh lak keje, so dia automatically seorg y sgt bdikari...dia tau buat sume keje rumah mngalahkan aq y perempuan ni..malu aq..setakat masak 2 bnd celah jari je..untung sape dpt husband cmni..dptla tlg2 sikit wat keje rmh nnt..kalo dia blk rmh,sume keje mama automatically jd keje dia..bgusnya ad ank cmni..
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
asyik citer pasal dia je..blog sape sebenarnye ni?? haish..ok,aq nk citer plak pe y aq rse time aq dh mkin kenal rapat n tau hati budi dia ni..JOM!!!
-----------------------------------------------------------------

of coursela bila aq dh knal n realize y bnyk sgt bnd y aq nk, ad kat dia tapi xmampu diubah oleh bf aq, aq jd serba salah.. mse 2 mmg aq baru je clash..ksdhan aq xterasa sgt dgn adanya sahabat baik aq ni..dia la y bg aq smgt time 2..aq dtinggalkan mcm 2 je..di atas reason y disebabkan oleh dia jgk..ntahla..citer kami brtiga agak cmplicated..susah nk faham..kang kalo citer,lg jadi salah faham lak..so,summary dia cm y aq mention kat ats la..aq mmg rse kosong sgt mse 2,org y aq cinta tgalkan aq, aq hilang arah,xtau nk ckp kat sape, xde tmpt nk aq luahkan, y ad cuma si dia..

dalam mse y same, si dia pn tgah dlm dilema..xtau nk pilih antara 3..sama ada ex-gf y nk kmbali pd dia, actress geng bas sekolah, or aq..lme dia fikir, n wat soal selidik,mntak pndapat kwn2 pasal prmpuan y cmne y dia patot pilih..aq ingat lg soalan y dia tnye kat kwn dia, "antara prempuan y berharta, perempuan y cntik n prempuan y memahami, y mne ko pilih?" dan akhirnya,dia pilih perempuan y memahami, iaitu AKU..

terasa hati gak sebab aq ni xcantik nk dbndingkan actress 2 n xkaya nk dibandingkan si ex-gf..huhu..tp aq bsyukur sbb dia nmpak sifat memahami y ad kat aq tp xdpt dilihat oleh ex-bf aq..rupanye,ad y msih blh mnghargai diri aq ni..and after 2weeks, ktorang secara rasminya 'is in a relationship' iaitu pd 21/12/09..dia hadiahkan aq sebentuk cincin emas putih tnda ikatan kasih ni..dan pd mse 2 jgk ex-bf dtg blk, n nk aq blk pd dia..even mse 2 aq msh syg n cintakan dia, tp aq xkn sia-siakan hbgn y mmg masih terikat ni..n aq xde reason lgsg untuk tgalkan si dia untuk ex-bf, sbb layanan dia pd aq mmg 110% 5star..knapa aq nk kna merana lg semata2 rse cinta aq y buta melulu 2?? knapa aq nk tgalkan kbahagiaan y mmg dh ad dpn mata aq?? agk bodoh la kalo aq lpaskan cm2 j..
cincin yang pertama aq terima daripada seorang lelaki..sgt mnyentuh hati aq..

maka sah la kami sbg psgn kekasih n brkongsi susah dan senang bersama

aq dan si dia..


mybe ramai y mmpertikaikan prbuatan aq y trus couple after clash..n ad gak y salah faham, n pk aq clash dgn ex-bf sbb si dia..padahal, dia xbslah lgsg..muka dia j nmpk cm jahat..tp sbnrnye,muka y nmpk baik 2 y kurang baik..aq xsalahkan mereka y mmpertikaikan kptsn aq 2, sbb aq tau dorg xtau cter sbnr..so, dorg leh pk pape y dorg nk..aq xmarah pn..n xterasa..hehehe..n aq hepi sbb aq tau mereka concern pasal aq, xnk aq kcewa lg kali kedua, tp prcayala sahabat...aq tau ape y aq pilih kali ni n aq sgt bahagia dgn pilihan aq skrg..

------------------------------------------------------------------------------------------

kesimpulannya, diri dia ad sume y aq nak..matang, penyayang n segalanya..tapi prjalanan hbgn kami msh lg belum brakhir dgn kbahagiaan sbb sblm kami jmp kebahagiaan 2, ad lagi y dtg mnghalang..iaitu, ex-bf..bnyk sgt bnd y dibuat smp ktorg takut nak kuar bdua..aq hmpir jtuh moto gara2 kna tolak dgn ex-bf..hahahah..2 citer len..next time den cito laie eo??hehehe..

--I DO REALLY LOVE U SAYANG--




will be continued-------------

Wednesday, October 6, 2010

proram tintec'10 - pontian

          hari ni nak citer sikit 1 pgalaman yg sgt brhrga and aq sntiasa brharap dpt join program cmni lg..matlamat program ni nk memajukan industri prtanian dlm negara ni di samping menambahkan pendapatan pengusaha tani ni sekaligus mngurangkan pmbuangan agricultural by-product..tahun ni,pontian trpilih sbb kat situ mmg trkenal dgn pngeluaran nanas scara bsar2an..thn lpas,wat kat sg. besar,selangor tp bersumberkan tnman padi..dgn krjasama researchers from UTM n brisan kpimpinan K10,program ni dilaksanakan pd feb'10 dan disertakan dgn mcm2 kursus untuk pnduduk kmpg kat situ..contohnya, wat baja dari bhn buangan nanas,wat tepung dr empulur,wat kertas dari daun nanas..sume 2 hasil kajian UTM..
--------------------------------------------------------------------

         mayb ad yg trtanya2 cne aq leh join program ni padahal aq bkn bdk thn 1 n bkn bdk ngneering( almost participant adalah thn 1 n amik ngineering)..so, jawapanya adalah kerana cik abg sy adalah timbalan pngarah program..jadi,disebabkan xnk brjauhan dgn ,dia msukkan nme aq skali..hehhee..at first,aq bhagian penajaan, tp sbb my syg nk selamatkan his baby ni,dia msukkan unit kursus..time ni aq dpt blaja bnyk bnda..sgt best dpt ilmu baru..
----------------------------------------------------------
         kat sne tiap peserta dibahagikan kpd bbrapa rmh...so,jd ank agkat la..penempatan ank2 agkt ni ditentukan oleh para MT trmasukla abg aq ni..so,dia mmg crikan rmh y selesa n lg 2 org peserta y boleh ngam dgn aq..caring kan abg sy ni??hehehe..aq dok dgn fairuz, n bella..dorg sume thn 1 tp sbaya aq,so,mmg kamcengla..ayh agkat ktorg adalah imam kat c2..at 1st,ktorg mmg cuak..maklumlah,jd ank imam,mmg kna brlakon sopan la..mak pulak sgt2 pnyayang..aq suka gler teh lemon dia..n msakan dia.mmg sdp..rpenye,ayh ktorg ni sgt2 sempoi,org kt c2 pn pgil dia 'imam rock'..hehehe..


---------------------------------------------------------------

         program ni mngenalkan aq dgn kwn2 y sgt best..evn br knal jap,tp rse cm 1 fmily..dorg xsme dgn kwn2 len y slalu aq jmp..bkn kwn2 aq xbest,best je..jgnla slh fhm..hehe..myb dorg engnrg, so jns hati kering cam aq gak..so,jd sekaki la..heheh..aq knal ikin, fairuz, bella,dayah, timah, yana, mizan, akmal sarpon, rahim, ayie, yeop n sume y join program 2..aq xpenah rse kuatnya ukhuwah camni skali..smpai skang ktorg mesra evn dh jrg jmp..time rya baru2 ni pn ktorg knvoi rmai2 g rmh mak ayh agkat,7 rmh melantak mkn smp nek kembung perut..huhu..( 2 citer len plak)
---------------------------------------------------------------------

          aq nk upload gmbr2 time tintec,nk tunjuk kat follower aq( kalo ada la..hahahha) tp malangnyer, gmbr2 tu sume diformatkan oleh abg syg aq ni scara xsgaja..y msih brbaki dlm simpanan laptop aq hnyelah video time practice tok mlm bakat..evn xsedap mne..tp aq suka vdeo ni sbb aq n my syg dueting tgether..hehehe..cayalah syg!!! hehe..nnti kalo aq dpt gmbr2 time tintec,aq xkan teragak2 nk upload lg semata-mata untuk kpuasan aq..heheh..

video 
time ikhtiar hidup- fairuz,dayah n mizan

kedai kek taman molek- tmpt ktorg dpt RM50 sbb potong kotak2 jadikan bekas

aq,fairuz n bella bersama abah..

pasangan kekasih.. yeop dan ikin..so sweet..

abg MT saya..hehehe..sayang kat awak tau..

booth hasil kajian bdasarkan daun nanas-kertas nanas..

contoh bunga y digubah dpd kertas nanas n mcm2 lagi..

kursus membuat manisan dpd unsur nanas..

penduduk kampung y mnjayakan kursus dlm program tintec'10

xingatla sape dia ni..tp ni la y merasmikan n program ktorg ni msuk paper..gler gempak!!

aq n my abg punyer gitar..konon reti men...semasa wat prsediaan tok mlm bakat..

si gadis serba hitam y dok jge booth..hehehe..

one of my fren..fatin liyana..dia suka gler hello kitty-so cute..

abah n mak angkat and ank2 gadisnya yg ayu..
(rozaidah,bella, n fairuz)-love u guys..



thats all from this sweet moment..something that need to be written n to be shared with..
hope u'll enjoy!!

Tuesday, October 5, 2010

my immortal: memori yg disingkap kembali - part 2

my immortal: memori yg disingkap kembali - part 2

memori yg disingkap kembali - part 2

antara kau dan aq..


         kisah ini mnceritakan tentang bibit2 perkenalan dia dan aq..kisah brmula bila aq join program anjuran k10..program english camp..aq seronok sgt dpt g sbb sumenye free..juz bwk diri j..dsebabkan aq excited y trlampau,aq xtdo mlm 2 sbb takot xtrjaga..(kmpul kul 3 n grak gi PD kul 4)..ain amik aq kt kolej kul 2 pagi n bwk g ktf..time dok situ,aq dgrla kwn2 aq kutuk sorg bdk namenye akmal arif..(pgarah program 2)..aq cm trtarik nk tau sape la mamat ni y kwn2 aq bnci sgt ni..aq ckp,'nape korg xsuke dia?truk sgt k si akmal 2??'.then dibalas,'xla teruk tapi dia ni sengal'..'ala,si akmal ni nak ngorat ko x..hehehe' jwb aq.

        then,van smp kul 3.30pagi n ktorg pk dh lewat dh ni..so,trus mmecut k K10..tp,rupa2nye, bila smpai sne xde sekor pn bdk2 laki y dh turun..tgu pnye tgu,smp pas subuh br muncuul btg hdung dorg..y ad time 2 cuma si akmal arif,the director..my gf gtau,ni la akmal arif y ktorg ckp td..

                  ooooooooo... ni k budaknye????

        1st impression aq, mmg aq dh anti mamat ni..dgn rmbt pnjg tutup telinga, pkai bangle, spec old skool, n wat rmbt cam indie..haish,mmg aq cukup anti la senang kata..n lagi mnambahkan rse xpuas hti aq bila aq dpt tau si mamat ni y soh kumpul awal.padahal dia dh arrange bus smp kul 7..aq geram je..aq dhla xtdo,takot lewat pnye pasal, n aq pening seharian sbb xckup tdo..haish,berangin nyer aq..


        ktorg smp lewat kat resort 2 gara2 bus y smp lewat n akibatnye,ktorg xdpt breakfast..dhla pening, lapo lak 2..then,trus start program smpaila habis tok sesi hari prtama..

2nd day of the english camp..

       still ad kelas lg dgn dr. david..ad presentation n wateva..learning english la katakan..spanjang kelas mmg xde nmpak muka si director ni..rupenye,dia g dating dgn ex-gf dia(dr sumber y boleh dprcayai)..ptg 2 aq g pantai,nk nek banana boat tp full house plak,so aq blk resort, men kt swimming pool j.kwn2 aq y len still bharap dgn banana boat 2 lg..ah,biarla..y pnting aq dpt mndi..heeh..

       even xreti brenang, tp aq men redah j pool 2..dh la dalam n ramai lak laki mndi kt situ..ad aq kesah?aq wat bodoh jela krana keinginanku y mndalam pd air..hehhe..bpe kerat j pmpuan kat c2..pmpuan y mndi adala 3-4 org trmasuk aq.time 2 msti bz brgmbr, n time bz 2la,si akmal ni mncelah..eh,pe amik gmbr ad peace ni,buruk gmbr 2 nnti..aq ckp,'eh,sukati la..ni kamera sy'..then,dia gelakkan aq sbb aq gne sy..ah,lantak ko la..aq smbg men water slide..mmg obvious aq sorg j pmpuan y happening time 2..geng aq sume xnak men..takot kononnye,padahal dorg malu kna label childish dgn bdk laki..aq?? ad aq kesah dorg nk pgil pe..lantak!! y pntg aq enjoy..


rupenye,di sebalik kseronokan aq men, ad mata y sdg melihat aq..(haish,seramnye..kalo aq tau,aq xmndi pn)hakikat ni trbongkar aftr a few months then..then,camp dh hbs,ktorg nek bus..n scara kbtulan,aq n mina dok blkg si akmal ni..time 2 mcm2 bnda dia wat,amik gmbr bdk2 tido la, n the best part,bila dia start men gitar..ntah cmne, aq yg anti-akmal pd mulanya,trus sembang dgn dia..(sbb aq sgt excited kalo sum1 reti men gitar-sebab aq xreti!!hehehe)aq soh dia men la lgu pape y dia tau,t aq nyanyi..dari anti tukar jd pro-akmal plak..ni sume sbb my passion towards music..i love it!!dia pn pelik gak sbb aq leh tbe2 mesra dgn dia...tp dia ni hati kering..so,xkesah,wat bodo, n layan jela..n last,smpaila aq kt UTM..before blik K11,dia pesan,t bg gmbr2 y ad kat camera aq..dr situ dpt num dia..n bakal memanjangkan kisah kami..

ni gmbr2 time aq dan dia mula2 kenal..


the beauties from SSA..
the girls y join camp..

time kat kolam

 si dia brsama gitarnye.
dan sebenarnya 1!!!
      

             eleh..bajet malu plak..
     n the new akmal arif..
















the end of part 2...will be continued